Author Topic: Искам да сваля задното стъкло....  (Read 1308 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline chonkovTopic starter

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Колеги някой има ли си наидеа как се сваля задния прозорец? Налага ми се да го свалям отворен съм към всякакви идеики! :# :yes:

Offline igdrazil

• Напредващ
  • Waffen-SS
Значи много е важно ще го хвърляш ли след свалянето? Щото ако не не се хващай  ;) Мнооооооого е трудно да го свалиш без да го счупиш свалял съм десетки стъкла и пак ше ме е шубе :ohno: иначе процедурата е следната:
   Пробваш да извадиш външното уплътнение 90% е вероятността да не успееш щото вероятно го е хванало лепилото на стъклото. Ако не успееш вземаш макетен нож подпухваш го под уплътнението и режеш, така че после да можеш пак да го залепиш със силикон. След това от вътрешната страна на капака махаш всички пластмаси та да остане само тенекия и стъклото. Сега ти трябват скалпел, много здрав макетен нож и остра шпатула, стъклото е залепено към рамката с много здрав черен силикон, идеята е да отрежеш силикона между желязото и стъклото, не напъвай с нишо ще пукнеш стъклото, след няколко часа здраво рязане ако си бил внимателен стъклото е отделено. Ако няма да ти трябва стъклото, процедурата е същата само дето не внимаваш и режеш яко може да напъваш и с одверка, задължително с ръкавици да не се нарежеш :yes: Поставянето става като си купиш силикон за стъкла( черен е и струва 12лв флакона) нанасяш силикон по рамката ( хубаво е да сте двама) държите стъклото от ляво и дясно мацвате го на лепилото, фиксирате го, пъхате уплътнението, и 12 часа не карате:)....баси романа дето написах:)
SS - Gruppenführer

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Мерси много за изчерпателния отговор, но аз реших да не рискувам и го дадох в сервиз да го отдемонтират и сложат на другата кола ;) (споко не е мойта) на която и бе счупен ;)

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Хубаво си решил, като гледам обяснението и аз не мисля някога да се захващам с тая задача :cheezy:

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Аз се мъчих да сваля страничното стъкло (малкото), но не успях  :omg: счупи се, много здраво са залепени :omg: :aha:

Offline Spaidy

• Пристрастен
Бате като купувах купето страничното малко стъкло беше счупено и един пич който продаваше купе на части го беше свалил и беше изрязал рамката и стъклото, не ставаше за нищо. Тия малките са отливка с цялото уплътнение и се свалят много трудно. Аз доведох човек от Кобра за да отиде да го демонтира от една друга кола и после да дойде да го монтира на моята. Иначе задното стъкло се сваля по - лесно. Сега видях темата иначе щях да ти опиша процедурата по по - прост начин ама важното е, че си си решил проблема.
« Last Edit: 22-10-2008, 09:22:50 by Spaidy »
На никой не правя евала!!! ;)

Online caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
С Ники сме сваляли странично, доста голяма играчка наистина.
По принцип доста по-лесният вариант е със струна отколкото с ножове, отверки, скалпели, дрелки и хилти-та :)
Иначе за силиконите и уплътненията си е такава процедурата :)

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
Охххх а аз трябва да менкам преден джам....
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline vanko

• Новак
  • *
Re: Искам да сваля задното стъкло....
« Reply #8 on: 27-08-2011, 07:12:32 »
Здравейте колеги,аз ще сменям предния прозорец и от тази тема получих доста информация,но искам да попитам ако някой знае. Аз сам ходил в сервиз и там като сменят,първо мажат стъклото и рамата с нещо като грунд.Ако някой знае какво е туй мазило моля да пише. Благодаря предварително. :)
Когато нищо не върви и всичко е срещу теб,недей да се отчайваш ти,върви на пред бъди човек. :)

Offline toshe

• Загряващ
  • **
Re: Искам да сваля задното стъкло....
« Reply #9 on: 30-08-2011, 20:56:10 »
Свалянето е трудно и се прецаква уплътнението, задължително почиства, обезмаслява, маже с основа и тогава силикон.Не Препоръчвам лепенето на никой отидете на сервиз. На мойта кола и литна задното стъкло по магистралата при 180 км. изживяването е неуписуемо приятно !!!! Защото някои преди мен се беше превил на майстор!