А не ви ли е хрумвало че, всички светлини по табло и по врати са на една линия свързани успоредно като минават при някои от моделите и през димер.Тея без димери просто от главният кабел който излиза от таблото с бушоните едно съпротивление от 500 ома 3 или 4 ри вата примерно последователно свързано и цялата галимация по поставяне на ограничаващи тока съпротивления на всеки един светодиод поотделно отпада.Вие палите всички диоди едновременно а не 1 по 1 че да им ограничавате тока на всеки 1 поотделно.Същото важи и за моделите с димер. Единственно от вас се изисква само да спазите посоката на диода за да може да светне все пак )))))
Да добавя само, тея с неони под седалките вземащи захранване от осветлението на запалката трябва да се погрижат за алтернативен вариант да захранят неоните.

щял да забрави

Допълнение към всичко ако вземете 2цветни диоди от модела при който всеки има отделно захранване и свържете единият диод в права а другият в обратна посока ,и сменяте поляритета на захранването от местото където е запоено съпротивлението ще имате 2 цветно табло... примерно червено светене и зелено светене... всичко зависи от типа на диода който сте решили да монтирате.
На практика вариации има много за тоя мод, хрумва ми че ако се постави успоредно преди съпротивлението един електролитен кондензатор при изключване на светлините докато се саморазрежда през светодиодите ще се получи ефекта на плавно изгасване на всички светлини по бутоните и по таблото.А ако преди кондензатора се постави пак съпротивление от порядъка на 100 ома след него кондензатора и после съпротивление от 400 ома то ще се получи и ефекта на плавно светване в комплект и с плавно изгасване.
Дано не съм ви отегчил с разсъжденията ми... но като ще е гарга поне да е рошава.