Author Topic: Тресене на волана при спиране  (Read 1382 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline wtfTopic starter

• Напредващ
Re:Тресене на волана при спиране
« Reply #20 on: 04-03-2010, 01:04:57 »
щом не се усеща нищо във волана едва ли е от криви дискове, да не са износени накладките? По принцип повечето накладки имат един метален щифт, който служи за сигнализация че е време да ги сменяш и се получава точно това - усещане за биене желязо в желязо и педала ти връща като натиснеш спирачката и спира както казваш на пресекулки, даже обикновено е съпроведено и със "отзвук"

според мен или ти се включва ABS-a или най-вероятно накладките ти са износени, както и при LanShot - ако погледнете едни нови накладки ще видите една метална пластина на тях те служат точно да сигнализират че вече са износени. Не на всички ги има ама на повечето са налични
В случая това поне е нещо което можеш и да прецениш "на око" просто като погледнеш накладките..
« Last Edit: 04-03-2010, 01:14:27 by wtf »

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #21 on: 04-03-2010, 03:13:31 »
Да не ти удря ABS-а?

Е Цане при висока скорост и с леко натиснат педал едва ли ще утря  ABS-a :) Той удря при ряско и силно натискане и опит за моменто спиране.

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #22 on: 04-03-2010, 12:21:08 »
Жоре зависи и от гумите и от пътната настилка. Иначе съм съгласен, че шанса не е голям, но... :)

Offline spider4o

• Загряващ
  • **
« Reply #23 on: 04-03-2010, 19:46:43 »
абе АБС нямам, защото не работи, почти постоянно свети лампичката и в Колос ми казаха, че хидравличния модул ми бил развален. та след време щ взема втора ръка от ceaser. (преди като (май) имах ABC се усещаше при ниски скорости и продължително натискане на педала..чукана на педала към крака и се чуваше пукащ звук). Сега обаче, откакто АБС няма - няма и такива симптоми :D :D :D

А що се отнася до накладките - предните са ок, а задните ги смених преди около 3-4 месеца и оттогава започнаха проблемите сякаш. Общо взето на лявата задна накладка тоя щифт или пластина, както го нарече, липсваше така си спомням, а уж си бях купил от поскъите накладки...24 или 28 лева, не помня вече. (освен товаедната задна накладка я гледах преди, че сякаш беше накриво поставена - т.е., не е симетрична на диска)
шибана работа, ама като отида в Колос да ми сменят хидравличния модул, ще ги помоля цялата спирачна система да видят.