Author Topic: тропане на спирачни апарати  (Read 4339 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline THCTopic starter

• Новак
  • *
При неравности се чува грозно дрънчене отпред,след стенд се убедих,че всичко по предницата е ок,окза се,че предните спирачни апарати издават гадния звук,като от каруца.Майсторът при,когото си ходя ми обясни,че проблемът не пречи на нормалната работа на спирачките и мога да си карам така,обаче това дрънчене ме влудява :@,от друга страна не ми се купуват нови спирачни апарати само заради него
Въпросът ми е:Имали ли сте подобен проблем? :whatever:
Driving To Heaven

Offline cumba35

• Напредващ
Re:тропане на спирачни апарати
« Reply #1 on: 23-11-2009, 16:29:19 »
колега аз сам със същия проблем и вече почти една година карам така и няма проблеми дразни но не е болка за умиралка а иначе на мен за оправяне ми казаха че са някви втулки и ми искаха около 150 лв но това беше в началото на годината но както и да е до сега си карам и всичко си е 6

Offline V.I.P. Assya

• Пристрастен
« Reply #2 on: 23-11-2009, 16:36:51 »
Вижте си накладките на колата, трябва да имате едни метални пластинки отзад - от тях е ;) Не е изключено да са разбити и апаратите, но първо вижте тези пластинки :) Успех!

Offline PlevenMafia

• Напредващ
  • EH 8443 BK
    • http://nepipai.hit.bg
« Reply #3 on: 23-11-2009, 16:55:41 »
Карай и не се бой, иначе си приготви 96лв (за бройка) за някакви пластинки с гумички за спирачните апарати. При мене е така повече от 1г, но си карам без проблем. Майстора при когото ходих каза, че това си ни е дефектче на самия модел и да не се набутвам да си купувам нови спирачни апарати.  :h:
:h:  Бате Пухо, "Не, не се сравнявай с другите - дори да имат всичко, ти имаш повече!"  :h:

ТАМ КЪДЕТО СВЪРШВА ЗАКОНА ЗАПОЧВА ПЛЕВЕН!!!

Offline hi6nika_pz

• Напредващ
« Reply #4 on: 23-11-2009, 17:54:24 »
Аз имах същия проблем...ама не баш  :cheezy: По принцип ми тропаше колата и апаратите имаха луфт и след 1 година каране реших да ги правя и след като ги направиха за 40лв със тефлонови втулки и станаха супер без никав луфт...като се качих да карам беше сещото и се оказа амортисьор :) след 2ч сваляне на биалетки,носачи,халогени и не помня още кво :)

Ходих в 5 сервиза и никои не ми каза от кво е първоначалоно при положение ,че смених тампоните на амортисьорите и шибания амортисьор имаше толкова луфт (установих сам наскоро преди да ги сменя) ,че не е реално, а тия шматки са го свалили още като взех колата и не ми казаха и аз се заблуждавах 1 година ,че е от апаратите ...ама може при вас да е и от тях ...не знам
  :h:

ПС:Съвет-Внимавайте при кой си оставате колата и им висете на главите...вие да видите кво праат.Може ли да разглобят всичко и да не видят, че амортисьора ми тропа  :omg:  еми след 1 година да го установя тва със съвестен майстор!

Offline THCTopic starter

• Новак
  • *
« Reply #5 on: 23-11-2009, 18:15:40 »
Благодаря ви за мненията,колеги :)Въпрос към колегата hi6nika_pz:Къде да търся такива тефлонови втулки? :beer:
Driving To Heaven

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #6 on: 23-11-2009, 18:23:39 »
Така проблемът в повечето случаи е от апаратите, но не пречи да бъде и от амортисьори, биалети, тампони на амортисьори. По принцип проблема при спирачните ( и предни и задни) се явява в луфта на втулките на спирачният апарат. Последният път като бях вдигнал колата на стенд и бяха смъкнати гумите се убедих, че ИМА такъв луфт. Става като се закарат апаратите на стругар и се пренабият втулките и хлопането оттам спира :)
Асе неможеш да кажеш, че е СЪС сигурност, защото при мен хлопа оттам и не е нито от накладките нито от металните скобички :)

Offline THCTopic starter

• Новак
  • *
« Reply #7 on: 23-11-2009, 18:36:21 »
Точно от втулките идва моя проблем,токлова са хлабави,че като сритам гумата дрънкат апаратите :omg:
Значи или стругар или тефлонови и вече няма да е каруца :aha:
Driving To Heaven

Offline hi6nika_pz

• Напредващ
« Reply #8 on: 23-11-2009, 18:37:34 »
Моите също шаваха, ама то толкова тропаше от амортисьора , че не разбрах разликата  :cheezy: Ама сега поне като ги размърдам няма никав луфт.Аз ги правих в Пазарджик.При един колега със лантра  :P той си е майстор де и сервиз има и най-големия бонус е че баща му е стругар и ми ги направиха за 1 ден :)

Offline hi6nika_pz

• Напредващ
« Reply #9 on: 23-11-2009, 18:39:38 »
Точно от втулките идва моя проблем,токлова са хлабави,че като сритам гумата дрънкат апаратите :omg:
Значи или стругар или тефлонови и вече няма да е каруца :aha:

Те не ги продават никъде...сам се сещаш ,че луфта при всеки е различен.Само стругар може да те спаси (а тефлонови защото били най или много издръжливи не разбрах) и просто наставят нещо болко и обират луфта.Здраво е  :yes:

Offline wtf

• Напредващ
« Reply #10 on: 23-11-2009, 18:49:49 »
Не знам дали говорите за същото, ама отскоро като натисна спирачките и започва някакво тресене. Усеща се и във волана.. гледаха я и ми каза че видимо няма проблем

Offline hi6nika_pz

• Напредващ
« Reply #11 on: 23-11-2009, 18:51:19 »
Признак за криви дискове е тва!

Offline THCTopic starter

• Новак
  • *
« Reply #12 on: 23-11-2009, 18:52:47 »
Не,колега твоя проблем ми звучи,като криви спирачни дискове.Провери ги :)
Driving To Heaven

Offline THCTopic starter

• Новак
  • *
« Reply #13 on: 23-11-2009, 18:54:01 »
 Застъпихме се май :cheezy:
Driving To Heaven

Offline Златко

• Напредващ
« Reply #14 on: 23-11-2009, 18:56:35 »
Разбита предница, не добре балансирани гуми и какво ли още не, не е гаранция , че са дискове.

Offline hi6nika_pz

• Напредващ
« Reply #15 on: 23-11-2009, 19:18:17 »
Златко добре добави,но едно е сигорно...относи се сериозно към проблема,не е от апаратите и разликата е, че с апаратите си караш и нямаш ядове, само където трополясва...а ти може и да имаш  :ohno:

Offline wtf

• Напредващ
« Reply #16 on: 23-11-2009, 20:20:03 »
е как да ги проверя дали са криви ? Дисковете са на EBC - Greenstuff за агресивно шофиране, сменях ги едва преди месец съмняеа ме да е от тях..

Offline hi6nika_pz

• Напредващ
« Reply #17 on: 23-11-2009, 20:36:38 »
гуми качвал ли си скоро, а ако не си може да ти е паднала тежест където за баланс ги слагат или да си влизал брутално в дупка нещо?

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #18 on: 23-11-2009, 20:55:36 »
Такааа всичко може да се разбера като отидеш на един стенд за амортисьори и спирачки + последващ предлед на цялата ходова част. АКО ИМАШ проблем с амортисьорите стенда ще ти го покаже, ако нямаш продължавате с търсенето. Проверете тампоните на носачите и всичко нататък. Ако нищо не намерите  - значи са спирачните апарати.

Това може да стане и без допълнителни пояснения от твоя страна в един нормален сервиз за ходова част. Мисля, че набеляза какви могат да бъдат проблемите.

Offline wtf

• Напредващ
« Reply #19 on: 23-11-2009, 21:08:37 »
Такааа всичко може да се разбера като отидеш на един стенд за амортисьори и спирачки + последващ предлед на цялата ходова част. АКО ИМАШ проблем с амортисьорите стенда ще ти го покаже, ако нямаш продължавате с търсенето. Проверете тампоните на носачите и всичко нататък. Ако нищо не намерите  - значи са спирачните апарати.

Това може да стане и без допълнителни пояснения от твоя страна в един нормален сервиз за ходова част. Мисля, че набеляза какви могат да бъдат проблемите.

Ами всъщност тампоните на предните амортисьори са си за смяна това във всеки сервиз ми го казват.. Иначе днес сменях съединител и момчето което го сменяше огледа дисковете и не откри в тях някакъв проблем. А към колегата по-горе - ми аз в дупки редовно си влизам то няма как..:)) а гумите предните са чисто нови