Author Topic: Горивен филтър?  (Read 338 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline igdrazilTopic starter

• Напредващ
  • Waffen-SS
Горивен филтър?
« on: 09-09-2009, 18:43:23 »
А сега да видим някой знае ли къде се намира горивния филтър на РД1 1.6 и колко струва? Та май ще се наложи да я сменям пущинията. Айде казвайте че да направя снимки на смяната и да преместим темата в направи си сам:)
Мерси предварително :h: :yes:
SS - Gruppenführer

Offline ghoul18

• Напредващ
Отг:Горивен филтър?
« Reply #1 on: 09-09-2009, 19:16:34 »
Незнам къде точно се намира, но ми го смениха за 15 минути,а в началото се опасяваха че било сложна работа  :cheezy: ! Цената е към 20-25 лв!
ghoul1818

Offline Doch16v

• Напредващ
« Reply #2 on: 09-09-2009, 20:17:45 »
Би трябвало да е около двигателят от дясната страна когато си пред автомобила, вместен е около скоростната кутия и двигателят....На РД2 е така предполагам,че няма да има разлика :) Успех :h:
Има хора, които никога за нищо не грешат...то е защото никога, нищо не правят.

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #3 on: 09-09-2009, 22:32:51 »
ако съдя по рд-1 -то на една колежка той се намира под кутията на въздушния филтър...едно такова черно метално и цилиндрично(може да се объркаш с регулатора на релето за чистачките захванат за корпуса под самите чистачки-но това не е горивния филтър...той е метален а това е пластмасово)
даже май ше да е най лесно да си потърсиш снимка и да видиш как изглежда...пък после го намери под капака....не е забутан - много...смяната на пръв поглед е елементарна(и е така ако си го правил преди)НО по добре иди в сервиз...цената на филтъра е не повече от 15лв(поне тук е толкова)  и за смяна още 10...това трябва да  е като пари...но не пробвай на своя глава...може да скъсаш тръбичките за горивото и от там се почват едни епопеи и пътеписи.....май почвам много да плямпам...това е от мен успех  :yes: :yes: :yes:
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline Spaidy

• Пристрастен
« Reply #4 on: 09-09-2009, 22:58:52 »
Филтъра се сменя за 15 минути и аз моя го купувах за 24-25 лева. Намира се под кутията на въздушния филтър. Сваляш капака на кутията и откачаш внимателно буксата, там има една скобичка първо се вади не дърпай като чубанин. След това ти трябваше ключ 13, мисля че беше, сваляш кутията и ще го видиш, ти като купиш новия ще разбереш как изглежда и ще го познаеш веднага, развърташ гаиката на самия филтър и с малко повечко сила издърпваш трабичките, май първо изкарах долната аз и я бях запушил с пръста за да видя каква гадост ще изтече. До колкото знам си майстор и си разглобявал не 1 или 2 пъти коли, така че на дали ще изпиташ трудност. Аз сам го направих за около 15 минути.
На никой не правя евала!!! ;)

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #5 on: 10-09-2009, 01:47:33 »
На двете ми купета ф-ра е бил в дясната част ЗАД двигателя и ЗАД скоростната, над кормилната рейка. Утре ще го снимам да ти го покажа.
Самият ф-р е м/у 25 и 35 зависи какъв и откъде. Има доста евтини, вземай най-скъпият. Ако искаш мога да ти взема от Рефлекса с отстъпката за клуба :)

Offline igdrazilTopic starter

• Напредващ
  • Waffen-SS
« Reply #6 on: 10-09-2009, 11:07:37 »
Мерси за отговорите, значи или е отдясно или под въздушния, той затова не се вижда лесно, Ами сега остава да си купя и да го сменя със снимки :) Тея дни ще ти звънна Цанко да поръчаме един :beer:

П.П. Някой да препоръча добра марка червен антифриз?
« Last Edit: 10-09-2009, 11:08:50 by igdrazil »
SS - Gruppenführer

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #7 on: 10-09-2009, 11:10:00 »
На петроловете продаваха един готин преди 1-2 години ама не съм мяркал скоро.