Author Topic: Календари на клуба 2011  (Read 2210 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
Re:Календари на клуба 2011
« Reply #40 on: 26-10-2010, 16:03:44 »
Е ако "защо да не бъде нещо по - оригинално" за теб е алтернатива или опазил ме Господ вариант, моля да ме извиниш :cheezy:

Че си извинен, извинен си, но ако от цялото ми мнение си отбрал това, не виждам смисъл да се извиняваме  :cheezy: Аз още от началото на темата, преди месец поне, съм за календар с шест листа, печатани двустранно. На всяка страница да има по един месец и една снимка. Та може и въобще без корица да е. Но, след като се държи на логото на клуба, вместо да му се отрежда цяла корица, да се направи като декоративен елемент върху всяка от снимките на всяка страница.

А това вече смятам, че е и алтернатива и вариант.

Сега, опазил ме Господ, да се надявам, че ти се е изяснило и си разбрал, кое е " по - оригиналното " ...

Още повече какво луксозно виждаш на календар с 4 листа? И тези снимки от срещите не ми стана ясно с какво ще са ... коли, хора , поляни ?! Аз примерно календар с пияни муцуни от срещи, няма да си сложа на стената, така че мисля че въпросът заслужава отговор.

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
« Reply #41 on: 26-10-2010, 18:06:50 »
Че луксът откога се измерва в количеството страници? Нещо не хващам логиката... Той може да е една страница и пак да е луксозен, че даже и по-скъп от сегашните оферти... Но да кажем, че темата с 4-те страници я зарязваме, айде няма да правим нещо необичайно и ще се придържаме към "протокола", нека бъде 6 страници, разликата ще е мизерна и без тва в цената... Ама защо 12 страници, за да е лукс ли? Айде тогава направо да го направим 80 страници, така ще дадем по 40 кинта за плакат и можем да се хвалим, че е луксозен (все пак за тия пари няма как да не е)...
Иначе снимките би трябвало да са на коли, изобщо не знам защо се обсъжда тва и защо въобще питаш... Доколкото знам календарът ще е на автомобилен клуб, не на пияници, още по-малко на "Зелени балкани"

Та според мен календарът трябва да е с възможно най-малко страници, понеже сега сме по-ограничени в размера на страниците, да е до 6 страници макс, първо за да се вместим в някакви по-разумни цени, второ за да може повече хора да имат възможност да си го купят и трето за да е само с хубави снимки, а не да се чудим откъде да изсмучен материали за 12 страници.
« Last Edit: 26-10-2010, 18:08:35 by chef4o »

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #42 on: 26-10-2010, 18:38:53 »
Календар с 3 листа / т.е. 6 страници, както казваш /, не съм виждал, камоли да е луксозен, но щом твърдиш ...
Аз под луксозен, разбирам да е с големи качествени снимки, датите да не са сбити, цялостният облик на страницата да не е сгъчкан / нещо което с 2 или 3 месеца на страница не ми се вижда реално, но ... / да е принтиран на гланцова хартия, да бъде подбран хубав шрифт ... да продължавам ли, не смятам, че има нужда да си обясняваме какво е "луксозно"

А колкото до снимките, как така няма 12 качествени снимки? Къде избягаха пишман фотографите дето се биеха в гърдите с изложби и незнам си какво още ... вместо да се чудят кви глупости да пишат във форума , да се изберат няколко купета и да им се направят малко снимки за целта.

Offline stutsiTopic starter

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #43 on: 26-10-2010, 19:12:05 »
Значи не бъркайте луксозно с добре подредено.
Защото лукса няма нищо общо с подредбата.
Луксозно е ако е направен на някакъв хубав скъп картон.Да има примерно топъл печат и/ или  частичен ,може и частичен цветен UV лак,преге ( релефен печат) и т.н. Няма да изброявам повече защото на много хора не им говорят тези неща нищо.
На мен идеята ми е да направим добре подреден  с хубави снимки и големи цифри за датите календар.От горе поже да се сложи цялостен UV лак за да е по лъскаво и ,ако случайно се намокри да не се скапе печата.UV лака представлява това лъскавото което е на старите календари върху напечатеното.
« Last Edit: 26-10-2010, 19:14:12 by stutsi »

Offline stormi

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
« Reply #44 on: 26-10-2010, 19:12:58 »
А колкото до снимките, как така няма 12 качествени снимки? Къде избягаха пишман фотографите дето се биеха в гърдите с изложби и незнам си какво още ... вместо да се чудят кви глупости да пишат във форума , да се изберат няколко купета и да им се направят малко снимки за целта.

Аз имам хубави снимки на моето купе.Само да направите тема дето да ги кача и съм на линия :yes:.
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
« Reply #45 on: 27-10-2010, 01:48:52 »
Значи не бъркайте луксозно с добре подредено.
Защото лукса няма нищо общо с подредбата.
Луксозно е ако е направен на някакъв хубав скъп картон.Да има примерно топъл печат и/ или  частичен ,може и частичен цветен UV лак,преге ( релефен печат) и т.н. Няма да изброявам повече защото на много хора не им говорят тези неща нищо.
На мен идеята ми е да направим добре подреден  с хубави снимки и големи цифри за датите календар.От горе поже да се сложи цялостен UV лак за да е по лъскаво и ,ако случайно се намокри да не се скапе печата.UV лака представлява това лъскавото което е на старите календари върху напечатеното.
Именно за това говоря :) Аз съм за добре направен календар, не луксозен, защото луксозен календар и в една страница ще е скъп, камо ли в 12 :) А добре направен календар, Сту, без да искам да подлагам на съмнение професионализма и опита ти, не значи обезателно следване на някакви строги норми. Защото при хоризонтално разположение на листа 3 месеца съвсем спокойно се вместват отдолу, при това мисля с нормален размер... Да, сигурен съм, че тва не сте го правили, едва ли някой си разполага 6-листов календар хоризонтално, то и за тва няма необходимост от вариант с 3 месеца на страница, но защо не? Или ако някой го прави, вероятно слага месеците отстрани, но пак... защо? :) При положение, че снимките ще са на низ от автомобили, композиция с малка височина и доста голяма ширина(дължина), колко лошо може да изглежда тази редица отгоре с три месеца отдолу?
Имам и една молбичка, ако ти е възможно, при вертикално разположен, класиката 6 страници с по 2 месеца, ако може да приложиш някакви варианти, които сте правили, да се ориетирам и да видим възможно ли е във вертикално положение да сложим толкова дълго изображение... И обратния вариант , да ми покажеш вариант с 2 месеца на страница и хоризонтално разположение на изображението, ще съм ти благодарен, защото в момента ми е в главата само моя вариант и не мога да си го представя ясно :whatever:

Svilen Ivanov, между 6 сраници и 3 листа разликата е огромна, надявам се няма да е нужно да го обяснявам и това :cheezy: А с тва отношение към хора, които си вадят хляба с фотография, правиш доста лошо впечатление. Да не говорим, че заради подобен тип отношение, от много време не пишат нито глупости, нито каквото и да е във форума :) Ама тва е друга тема ;) Викам да не се отклоняваме от основната, поне не тук.

Колега stormi, засега чакаме да видим кой ще прави календара, защото такъв файл така или иначе ще трябва да го пратиш на и-мейл или да го постнеш като линк, така че ще ти пиша лично като се изясни тоя въпрос
« Last Edit: 27-10-2010, 02:02:27 by chef4o »

Offline stutsiTopic starter

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #46 on: 27-10-2010, 04:39:58 »
Лошото е че напуснах старата фирма...
Там имаше много и различни видове календари.
Днес ще проверя тук какво що има и какво са правили да видя дали ще ми хареса някоя идея.Защото онзи ден взехме дигитална машина,а на мен идеята ми е да се направи на такава ,а не на офсетова за да не сме ограничени пткъм бройка и да излезе по евтино

Offline stormi

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
« Reply #47 on: 27-10-2010, 14:22:26 »
Колега stormi, засега чакаме да видим кой ще прави календара, защото такъв файл така или иначе ще трябва да го пратиш на и-мейл или да го постнеш като линк, така че ще ти пиша лично като се изясни тоя въпрос

Колега ще следя тази тема и като измислите начин и как ще го правите пишете и дори постнете линк към темата дето да качваме снимките примерно :strak:.

Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

Offline vorros

• Новак
  • *
« Reply #48 on: 30-10-2010, 16:06:56 »
Здравейте колеги ,не  искам да натоварвам някого с мнението си ,но мисля че ако е календар тип плакат хубаво направен и подреден ,ще е 10 пъти по добре!Имам 1 въпрос към вас.Колко често ви се налага да ползвате календар?Поне аз от години не съм.А един хубав плакат може да се сложи навсякъде и да му се радваме.С наши снимки и някоя друга анимация и тн.Мен хич ме няма в дизайна ,но пък ценя красивото!Каквото и да решите и колкото и да струва аз ,ще си взема поне 1
 :h:
Бързото каране , е като секса , всеки си МИСЛИ ,че е добър в него!!!