Значи не бъркайте луксозно с добре подредено.
Защото лукса няма нищо общо с подредбата.
Луксозно е ако е направен на някакъв хубав скъп картон.Да има примерно топъл печат и/ или частичен ,може и частичен цветен UV лак,преге ( релефен печат) и т.н. Няма да изброявам повече защото на много хора не им говорят тези неща нищо.
На мен идеята ми е да направим добре подреден с хубави снимки и големи цифри за датите календар.От горе поже да се сложи цялостен UV лак за да е по лъскаво и ,ако случайно се намокри да не се скапе печата.UV лака представлява това лъскавото което е на старите календари върху напечатеното.
Именно за това говоря

Аз съм за добре направен календар, не луксозен, защото луксозен календар и в една страница ще е скъп, камо ли в 12

А добре направен календар, Сту, без да искам да подлагам на съмнение професионализма и опита ти, не значи обезателно следване на някакви строги норми. Защото при хоризонтално разположение на листа 3 месеца съвсем спокойно се вместват отдолу, при това мисля с нормален размер... Да, сигурен съм, че тва не сте го правили, едва ли някой си разполага 6-листов календар хоризонтално, то и за тва няма необходимост от вариант с 3 месеца на страница, но защо не? Или ако някой го прави, вероятно слага месеците отстрани, но пак... защо?

При положение, че снимките ще са на низ от автомобили, композиция с малка височина и доста голяма ширина(дължина), колко лошо може да изглежда тази редица отгоре с три месеца отдолу?
Имам и една молбичка, ако ти е възможно, при вертикално разположен, класиката 6 страници с по 2 месеца, ако може да приложиш някакви варианти, които сте правили, да се ориетирам и да видим възможно ли е във вертикално положение да сложим толкова дълго изображение... И обратния вариант , да ми покажеш вариант с 2 месеца на страница и хоризонтално разположение на изображението, ще съм ти благодарен, защото в момента ми е в главата само моя вариант и не мога да си го представя ясно

Svilen Ivanov, между 6 сраници и 3 листа разликата е огромна, надявам се няма да е нужно да го обяснявам и това

А с тва отношение към хора, които си вадят хляба с фотография, правиш доста лошо впечатление. Да не говорим, че заради подобен тип отношение, от много време не пишат нито глупости, нито каквото и да е във форума

Ама тва е друга тема

Викам да не се отклоняваме от основната, поне не тук.
Колега stormi, засега чакаме да видим кой ще прави календара, защото такъв файл така или иначе ще трябва да го пратиш на и-мейл или да го постнеш като линк, така че ще ти пиша лично като се изясни тоя въпрос