Author Topic: Airbag light  (Read 730 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline evilTopic starter

• Новак
  • *
Airbag light
« on: 28-08-2009, 16:56:59 »
Колеги днес ми светна лампичката за airbaga. Принципно гледам че прави някаква проверка като включа на контакт и после изгасва сега обаче свети и дразни яко. Някой да е имал подобен проблем?
ACAB

Offline Spaidy

• Пристрастен
Отг:Airbag light
« Reply #1 on: 28-08-2009, 17:37:22 »
И аз го имам този проблем.
Когато купих купето ми светеше отидох в колос и ми направиха диагностика и изчистиха грешката беше се натрупала защото е седяла много време без акумолатор, след това си сложих CD и баща ми ми оправя тоците и автоматичната антена защото всички кабели бяха изкубани и като проверявал бушоните ги вадил и пак ми светна лапмата. Много ме дразни ама все не намирам време и средства да я закарам пак. В колос миналия път ми бяха взели около 40 лева за диагностиката.
На никой не правя евала!!! ;)

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #2 on: 28-08-2009, 21:47:58 »
100% имаш няква грешка отиди на диагностика и ще се оправи ;)

Offline hyundai3016

• Пристрастен
  • Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....
« Reply #3 on: 28-08-2009, 22:50:47 »
100% имаш няква грешка отиди на диагностика и ще се оправи ;)
ако пък не ти се ходи до сервиза,хаххахаха /пак с моя лаф/..си разкачи клемите на акомулатора и сам ще изчистиш грешките...хахахахах аз вече с тоя лаф станах банална ама какво да направя,последни път на диагностиката не стига че им оставих 40 лв.ами и те само това направиха...търсиха,търсиха грешки и накрая пича вика...-Абе чакай тука да видя тия клеми,хоп а откачих ги.... и без това ми се струваше че много се тресе тоя двигател....хахахха сега ще се успокои.... :cheezy: :cheezy:
Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #4 on: 28-08-2009, 23:06:00 »
Да Силве ама не винаги помага амо грешакта е малка може и да помогне (примернп да е дал на контакт при разкачени копчета или друго) иначе ако е по-сериозна грешката не помага ;) знам от личен опит а и то само при теб помага нали ти казах  :PP :cheezy:

Offline hyundai3016

• Пристрастен
« Reply #5 on: 28-08-2009, 23:15:17 »
Да Силве ама не винаги помага амо грешакта е малка може и да помогне (примернп да е дал на контакт при разкачени копчета или друго) иначе ако е по-сериозна грешката не помага ;) знам от личен опит а и то само при теб помага нали ти казах  :PP :cheezy:
хахахха да бе то е ясно,че ако си има сериозна ГРЕШКА,тва няма да помогне ама нищо не му пречи да пробва на пича ако няма време да ходи да се занимава по сервизи...а колкото до това дали само на мен ми помага,незнам ама до сега за всчики по малки грешки тва ме е спасявало...факт...

Offline evilTopic starter

• Новак
  • *
« Reply #6 on: 29-08-2009, 10:10:20 »
този вариант си го помислих, но ако дръпна акумулатора няма ли да ми отидат настройките на компютъра за газовата и да стане по-голям мармалад заради една тъпа лампа  :#
ACAB

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #7 on: 29-08-2009, 11:12:26 »
този вариант си го помислих, но ако дръпна акумулатора няма ли да ми отидат настройките на компютъра за газовата и да стане по-голям мармалад заради една тъпа лампа  :#

Колега аз колко пъти съм го разкачал и не е имало никакъв проблем с газовото. То си има постоянна памет, която не зависи от акумулатора.

Offline hyundai3016

• Пристрастен
« Reply #8 on: 29-08-2009, 22:24:30 »
Колега аз колко пъти съм го разкачал и не е имало никакъв проблем с газовото. То си има постоянна памет, която не зависи от акумулатора.
и аз не смятам,че ще имаш проблем с газовото,единствено ще загубиш настройките на CD-то и часовника ще ти се рестартира от 13ч....

Offline stormi

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
Re:Airbag light
« Reply #9 on: 09-07-2010, 17:15:50 »
Значи и аз да попитам нещо.Днес отидох до Дупница и си харесах едно RD2.Човека дойде и го отключи.Вдигна капака и закачи клемата.Запали колата и учудващо бързо запали без да върти стартера доста.Качих се и я поразгледах и направо се влюбих в нея.Обаче едно ме притесни, че лампичката на Airbag свети и той ми каза, че това е, защото сменяли акумулатора, и защото била с разкачен акумулатор.Аз не му повярвах и си мислех, че ме е "омагьосвал" да я взема.Значи да считам, че от разкачените клеми може да е бил проблема, така ли?
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #10 on: 09-07-2010, 17:42:43 »
Не бъди 100 процента сигурен .. може да са гърмели еарбеците . Закарай я на диагностика .. Или вземи човек с теб който има комп и съответно програмата за хюндай . Моята лампа пък мига като ненормална постоянно , но свикнах ;)  :h:

Offline XeonZone

• Напредващ
« Reply #11 on: 09-07-2010, 17:57:18 »
Щом не те притеснява,че могат да изкочат  :#

Offline viper70

• Напредващ
« Reply #12 on: 09-07-2010, 17:59:56 »
Не бъди 100 процента сигурен .. може да са гърмели еарбеците . Закарай я на диагностика .. Или вземи човек с теб който има комп и съответно програмата за хюндай . Моята лампа пък мига като ненормална постоянно , но свикнах ;)  :h:
лепни и едно черно тиксо отгоре  :P

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #13 on: 09-07-2010, 18:32:04 »
Аз поне съм сигурен че нищо им няма на моите еърбеци , ходих на комп ми я закачиха и няма проблем нито грешка , просто като си сменях нормалните светлини със диоди , явно там е проблема , нещо със диодчето , има паразитна светлина и постоянно цъка и премигва , но това си е цял ефект  :h:

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #14 on: 09-07-2010, 20:20:29 »
Колега може да има само грешка, може да са гърмели...

Offline stormi

• Напредващ
« Reply #15 on: 09-07-2010, 20:59:40 »
Колега може да има само грешка, може да са гърмели...

Колега човека ми каза, че има приятел, който можел да изтрие грешката за около 10лв.Следователно като я изчисти грешката и ако някога са гръмнали еърбезите ще светне когато се даде на контакт и няма да изгасне, а ако изгасне значи наистина е била натрупана грешка.Има ли логика в думите ми или греша?!
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #16 on: 09-07-2010, 23:27:42 »
Той компа винаги може да се излъже да не свети и да са гърмели. Няма гаранция никога. Аз катастрофирах брутално и беците не са отвориха, а след това ги свалих и си ги имаше и нямаше грешки на компа и тн.
Така че гаранция никога няма.
Огледай по предницата дали някъде е китвано, боядисвано, под капака огледай около предната греда дали е изкривена. Ако капака след като дръпнеш лостчето не изскочи веднага а трябва да го надигаш ръчно, значи има някакво изкривяване.
Закарай го на съвеременен стенд където правят реглаж да видят дали има усукване по купето и най-важното - никога не отивай в сервиз, който ти е препоръчан от продавача!
« Last Edit: 09-07-2010, 23:28:27 by caesar »

Offline stormi

• Напредващ
« Reply #17 on: 10-07-2010, 09:15:07 »
Той компа винаги може да се излъже да не свети и да са гърмели. Няма гаранция никога. Аз катастрофирах брутално и беците не са отвориха, а след това ги свалих и си ги имаше и нямаше грешки на компа и тн.
Така че гаранция никога няма.
Огледай по предницата дали някъде е китвано, боядисвано, под капака огледай около предната греда дали е изкривена. Ако капака след като дръпнеш лостчето не изскочи веднага а трябва да го надигаш ръчно, значи има някакво изкривяване.
Закарай го на съвеременен стенд където правят реглаж да видят дали има усукване по купето и най-важното - никога не отивай в сервиз, който ти е препоръчан от продавача!

Кофтито, е че не знам нито един сервиз в Дупница :ohno:.Май оспамихме темата.Най-добре е да напиша нова :).

Offline himika

• Загряващ
  • **
Re: Airbag light
« Reply #18 on: 28-12-2010, 21:50:38 »
Аз заради тая лампа вече три пъти ходя на диагностика тая год. напрао ми излезе златна.На последната диагностика стана ясно,че проблема е високо съпротивление в десния бег.Някой свалял ли е таблото от-дясно заради бега до сега?или ако има някакво инфо да ми прати линка във форума :h:
момчето от Морето,което разхожда Купе-то!