Author Topic: Варна - от къде мога да поръчам...?  (Read 1841 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline MickeyTopic starter

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
От къде,колеги,мога да си поръчам части за колицата (освен от Хюндай),които да са качествени и цените им да не са четирицифрено число?Става дума за маншончета,кирийки за коляновия вал и такива други карантии ...айде ако някой хелпне ще го черпя  :yes:

П.П. И не се ограничавайте само до отговор на моето питане - пишете за магазини във Варна,че на мен (да чукна на дърво) рядко ми се е налагало,ама като се наложи все нищо никъде не мога да открия  :whatever:
« Last Edit: 16-09-2008, 11:54:43 by Mickey »

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
Фабрика Христо Ботев, мойте хора, сервиза. Човека има много връзки и пипат нежно понеже си ги знаят колите и знаят за какво става дума. В цените досега не ме е излъгал и нищо лошо не съм видял от човечеца, голям сладур е и дори говори и обеснява, а не като повечето сервизи.

Пример давам. И аз ще сменям маншон, та му бях споменал преди време като бях ходил за въздушен филтър при него, но му казах по-нататък.Той междувременно ми каза няколко места на които мога да потърся, че в момента нямало откъде да ми изкопа, за мойта специално. Последно като ходих човека от вратата като ме видя и вика
- Намерих ти маншон.
аз - Ъъъъъъ, не съм ти казвал да търсиш
той - Е нали беше споменал и ти намерих, само казваш кога го правим.
аз - Ама и аз си намерих от едно място
той - хммммм, за колко пари.
аз - мълчание с ехидна усмивка.
той - споко, може да ми кажеш, аз знам защо те питам
аз - 16лв оригинален за мойта.
той - мълчание... - взимай го!
аз - учуден малко
той - аз тоя дет го намерих е за 18, тъй че земай го ти, и само труда 20 лева и си готов.
аз - Ок, а термостат да имаш за мойта
той - чек секунда
Той - същите се като на Акцент, 1 към 1, 26 лева е оригинален.
аз - супер доволен
и т.н. и т.н.

Общо взето човека е точен, пък и съм виждал много пъти как третират и другите клиенти, респект. Човека е фен на марката и има много големи мечти за сервиза си, за разтеж, мрази некадърни майстори и т.н..... абе хюндаец кът нас :mighty: :h:
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
Това каде е горе долу ?  :confused:

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
Фабрика Христо Ботев в циганската маала :P. Малко ми е трудно да обесня, ще те заведа когато кажеш ако искаш. Хммм принципно мога да пробвам. Слизайки от мол Варна към езерния примерно, преди светофара на езерния завиваш на ляво, то е един пътя там и винаги има мн коли. Пердашиш от там само направо той пътя почва да се извива като родобски геврек и е супер разбит двупосочен, само направо и като изкачиш баира от дясната страна се пада, има огромен надпис Хюндай и една спирка на автобусите пред сервиза, там винаги е пълно с хюндаи тъй че няма да го прескочиш.

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
Мерси много .. сетих се за кое място ми приказваш.. аз някъде там станах горд собственик на купето ;)

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
Колеги,колежке ;) ако ви се струва скъпо казвайте да ви пращам квото трябва...Тук сме приятели със собственика на магазин за корейски части...ако има нещо казвайте...или ако сте в София и недайБоже закъсате или нещо такова...0877475766 само кажете къде сте и идваме(поне още 5 човека да помагаме)било то с бири или части ;)
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline tihov

• Загряващ
  • **
  • Черната Стрела
Търся да купя кабели за свещите с лолите някои да ме  упъти каде мога да намеря и за оринтировачни цени ако е сменял  :yes:

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Отиди долу в сервиза на Хюндай до фабрика Христо Ботев. Краси ще ти поръча от Колоса на нормални цени...
Ако искаш ми се обади и аз мога да ти намеря...

Offline tihov

• Загряващ
  • **
  • Черната Стрела
 много  ти благодаря че ся работя на 3 цилиндатра  :cheezy: кат някои Варбург съм  :# можешли да питаш за цена ?

Offline Dorian

• Загряващ
  • **
  • Всичко което не ме убива ме прави по-силен
мойте струваха 90лв. взех ги от Краси от хюндай сервиз до Христо Ботев
Nightwish

Offline tihov

• Загряващ
  • **
  • Черната Стрела
кажете добра марка съединител за РД 1 -чката ми предлагат ми Валео какжо мислите ???  :yes:

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
кажете добра марка съединител за РД 1 -чката ми предлагат ми Валео какжо мислите ???  :yes:

Колегите казват за Валео в зелена опаковка...
Ако искаш ми пиши на лично да ти потърся...

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
Интересува ме за спортни пружини ... от къде , колко лев , нещо около тях дали ще трябва допълнително , и най-вече 2-ра ръка .. демек нещо по тънкаж  :blush: !

Offline glarusa

• Напредващ
  • За тези 10 секунди съм свободен...
Втора, втора, ама да не стане да са омекнали пружинките от каране и да лашкат като онези лодки дето разхождат до хоризонта и обратно. :hater: :hater: :hater:
Добрите момчета отиват в рая, лошите където си поискат !!!

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
Добре тогава .. а да питам (..и най вече към Цанкича) .. абе аз моите пружини ако ги подрежа малко .. да ме насочите , колко примерно е нормално , колко е границата на допустимото , и работата при кой да я направим ! 10х !  ;)

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Зависи какво искаш. Витка и половина е поносимо НО НЕ ГО ПРАВИ!
Задницата ни е изключително лека и едно такова рязане ти прави доста нестабилна колата при определени условия. Задните ми пружини на предното купе са ми H&K оригинални спортни, ниски. Ако искаш ще ти ги дам, но трябва да си направиш цялостна реконструкция на окачването за да има ефект и за да е безопасно. ТОва ми е мнението.

Offline tihov

• Загряващ
  • **
  • Черната Стрела
къде мога да погледна за сполери за РД-1 4ката ми и от каде мога да си намеря бели циферблати абе като цяло елементи за РД-1  ??? :h:

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
Всеобща болка ! АХхахаха ... ами Цанк .. какво ще рече реконструкция ? Примерно ако ги взема тези твои 2 броя , другите моите ще ги резна че да си е на 1 ниво предни и задни .. А дето викаш задницата нестабилна .. ми ще ги сложа от зад и така ще стане още по стабилна . Какво мислиш ?  :aha:

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Всеобща болка ! АХхахаха ... ами Цанк .. какво ще рече реконструкция ? Примерно ако ги взема тези твои 2 броя , другите моите ще ги резна че да си е на 1 ниво предни и задни .. А дето викаш задницата нестабилна .. ми ще ги сложа от зад и така ще стане още по стабилна . Какво мислиш ?  :aha:

Ники предното ми купе беше точно ПО ТАКАВА схема, оригинални задни ниски и рязани предни...както каза ефекта го видя. При нормално градско каране и по магистрала - идеално, ама мокро + завой...опасно.
Цялостна реконструкция - регулируеми амортисьори + спортни пружини (запознатите да кажат и какво друго се сменя).

Слята публикация: 03-09-2009, 23:34:30
къде мога да погледна за сполери за РД-1 4ката ми и от каде мога да си намеря бели циферблати абе като цяло елементи за РД-1  ??? :h:

Спойлер - по обяви бате, а белите циферблати - Жорето продаваше може да го питаш дали ги има още или от нета - ebay, shark racing и тн.
« Last Edit: 03-09-2009, 23:34:30 by caesar »

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Жорето продаваше може да го питаш дали ги има още или от нета - ebay, shark racing и тн.

Аз найстина имах, но ги продадох преди около месец-два  :wink3:

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
Цялостна реконструкция - регулируеми амортисьори + спортни пружини (запознатите да кажат и какво друго се сменя).

Не точно реконструкция, по-скоро тези неща които каза Цанко, нов амортисьори повече от задължително иначе си тотал в някой завой, пружините са ясни, не е правилно да са различни предни и задни, особено рязани отпред и оригинални твърди отзад (спортни според някои). После гумите и цолажа задължително, стоково окачване си върви със стоков размер гуми и налягането в тях. При промяна на твърдостта на окачването непременно се променя и налягане с което стъпва гумата, тука с точни данни немога да боравя в момента (пия кафе още  :P) Накрая добър завършек би бил спойлер, ама спойлер, не стокова декорация на задния капак, а спойлер който работи като такъв, с неговата площ, размер и наклон ;)

Offline tihov

• Загряващ
  • **
  • Черната Стрела
и се пак от каде да си намеря бели циферблати за РД-1 :hater:

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен

Offline chonkov