Author Topic: Параметри Масло (Двигател/Ск. Кутия)  (Read 10429 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Danny_Flirt

• Напредващ
Здравейте и от мен  :beer:  Възможно е да съм питал и преди,но сега е момента на смяната и исках да попитам отново.Значи,като си купих купето ходих на един специализиран сервиз за масла София на околовръстното (на разклона за Обча Купел).Уж гледаха по каталози това онова и изчислиха,че трябва да карам с 15W50 полусинтетика 4100 вискокотемпературно,високооборотно и тн.Маслото е Motul.Когато я взех на километража пишеше 125000км. което със сигорност не е реално,сирорен съм че ми е превъртан километража и реалните километри само господ ги знае.(Двигателя е в много добро състояние и си върви на пушка)Мотора е 1.6  16V DOHC .Но се оказа,че аз съм единствения,който кара с такова масло.Може ли някой да ми каже реално с какво масло трябва да карам? Разбрах,че трябва да е 10w40,но питането ми е отзад какво трябва да пише и тези цифри 4100 - 4700 какво значение имат.Благодаря предварително  :h: Тази седмица е наред маслото и ще бъда много задължен,ако някой ме посъветва.
Ерекцията,не се брои за личностно израстване :)

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Аз такава спецификация 4х00 не бях чувал. Европейската класификация за бензинови двигатели е А3/А4 и тн. По VW са 501.01/505.01 и тн.
Аз и по телефона ти казах, че 10W/40 (в най-добрия случай 5W/40, ако двигателя е като нов) е оптимален вариант :)

Offline Danny_Flirt

• Напредващ
Знам,че така цане,не се съди,не ми беше удобно пак да те тормозя за глупости та затова питах. :)  Най-вероятно проблема идва от там,че не съм в час с маслата а тия цифри отзад ми мътят главата с глупости.Слагам 10w40 и те това е мерси за помоща.Повече няма да питам,че става голяма излагация вече  :beer:
Ерекцията,не се брои за личностно израстване :)

Offline vexxx

• Напредващ
Я дайте мнение за маслото Prista 10x40  :h:

Offline V.I.P. Assya

• Пристрастен
Я дайте мнение за маслото Prista 10x40  :h:

Маслото е перфектно, зависи на каква цена е.. Мъжа ми от години кара с Приста и е много доволен :)

Offline vexxx

• Напредващ
да ама моето се изпарява като вода,казаха ми ,че не е хубаво 13,10лв за литър  :h:

Offline V.I.P. Assya

• Пристрастен
да ама моето се изпарява като вода,казаха ми ,че не е хубаво 13,10лв за литър  :h:

Ти с какво масло караш, че се изпарява като вода? Иначе за Пристата незнам някой да се е оплакал... Маслото е произведено в България и е 13.10лв./л., а си представи какво е маслото внесено от чужбина и е по-евтино :ohno:

Offline XeonZone

• Напредващ
Моторните масла не се определят само по цената.

Offline dream

• Новак
  • *
Здравейте колеги.Искам да ви попитам за масло mobil dte 24 ако сложа от него на скоросната дали няма да я повредя? Намерих инфо в нета но от това което разбрах май не е подходящо.Идеята ми е само да сипя масло и да покарам 200-300 км.колкото да я измия отвътре след това ще сложа вече трансмисионно!  :hater:

Offline misho3

• Новак
  • *
недеи да си правиш експерименти сас скоростната кутия че да не те боли главата източи си маслото виж го ако има старготини го прекараи през тензуха налеи го пак и така
П.П аз си сложих на валволин 75-90 дурал бленд напално синтетично 20 лв литара нужни са ти два литра.. мн доволно  :hater: :cheezy: ;)

Offline kalokasa

• Пристрастен
  • User is on moderator watch listWatched
Колеги какво мислите за масло 10w40 на castrol дали си заслужава цената и имали колеги който карат с тъкова масло.

Offline danny

• Напредващ
по серв книжка гледах кастрол е слагано,  сега сложих такова за 2ри път, м/у двете смени сложих liqui molly, от кастрола съм една идея по-доволен, но не е кой знае какво.  :yes:
;]