Author Topic: "Тънък" газов инжекцион  (Read 1400 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline tonkata28Topic starter

• Новак
  • *
"Тънък" газов инжекцион
« on: 18-06-2009, 12:45:31 »
Здравейте колеги :h:Отдавна не съм писъл във форума :sorry:.
Реших да слагам газ на колата на Батман и отидох при най-добрия газаджия тук. Той ми предложи два варианта за газов инжекцион - LOVATO na 1200 лева и Power Jet на 850 лева.Майстора каза, че евтиния е добър и 80% от инджекшъните, които монтира са такива. Питането ми е , дали наистина може да има добра уредба за тия пари, или е някакво менте?Благодаря

« Last Edit: 18-06-2009, 12:47:16 by tonkata28 »
По-добре малък, мой и отпред, отколкото голям, чужд и отзад !

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Отг:"Тънък" газов инжекцион
« Reply #1 on: 18-06-2009, 13:14:33 »
Колега, когато отидох да питам при моите хора във Варна (Алфагаз), при които сме абонати от 15г. пича ми каза така на въпроса ми БГ инжекция или BRC: Не се занимавай с глупости :)
Факт е, че доста колеги са с БГ инжекциони (вкл. и братовчед ми на хондата) и май са нямали сериозни проблеми, но аз за такива сериозни работи си залагам на качеството. Основните разлики са в софтуера на управление и настройки на самата система. Което и да сложиш, няма да съжаляваш. Също така съм чувал, че БГ инжекционите по-бързо се амортизират и няма голяма възможност за профилактика (това вече е в сферата на разговорите ми с газаджии...не се обвързвам с мнението). Както винаги според мен, по-скъпото ще излезе по-евтино. Затова добре си обмисли действията. Успех и кажи какво си направил накрая :)

• Новак
  • *
Отг:\"Тънък\" газов инжекцион
« Reply #2 on: 18-06-2009, 13:24:36 »
Благодаря Цанко за мнението...ами да си кажа честно, нямам никакви наблюдения относно марки и т.н.Доскоро дори бях твърдо против такива интервенции по колата.Обаче с тоя бенз ..не знам какво ще правим.Майстора не ме е навивал да си слагам от евтиния..просто ми каза цената.Точно като отидох да питам, слагаха на една Алфа от тоя модел и ми го показа(не че нещо разбрах де :cheezy:) Обаче да е толкова евтин..от теб разбрах че е българско производство...не знам.Пък чета в нета за някаква фирма Fobos дето произвеждат български инжекциони и се хвалеха хората.Оф ..не знам....ще посъбера още малко инфо и ще ръгам чушки в боба.

Слята публикация: [time]26.06.2009 (пт)  9,29,21 GMT-2[/time]
Здравейте....преди 3 дни ми сложиха инжекциона....спрях се на евтиния вариант по прозаични причини. :cheezy:По-горе съм писал, че е Power Jet, обаче се оказа Дрийм Джей...не можах да открия грам инфо в мрежата за такъв производител.Както и да е....първоначалните ми впечатления са повече от добри.Просто не мога да си позная колата.
 :h:Майсторите ми казаха като изхарча бутилката да им я закарам пак. Първия път я напълних догоре 28 литра..досега съм минал 100 километра и нивомера ми показва,че е почти празна.Един приятел ми каза, че за пъро пълнене е нормален тоя разход, а майсторите викат че някакви гумички уплътнявали по добре с времето и така.Надявам се да се нормализира разхода , че с 28 литра на 100 километра  :#.Предполагам, че ще мина още 50-ина километра, ама пак не става  :whatever:.Иначе колата е по-пъргава и ме кефи доста повече от преди :h: Излезе ми точно 850 лева.Ако някой иска да ми пише... :P
« Last Edit: 26-06-2009, 09:37:18 by tonkata28 »

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #3 on: 26-06-2009, 16:21:19 »
Колата ти е по-пъргава от колкото на бензин, е тва вече ме изненада  :cheezy: :yes:

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #4 on: 26-06-2009, 16:48:09 »
Жоре не се изненадвай. И моята беше така. На втората бутилка се нормализират нещата. Незнам каква беше логиката ама в началото много бягаше на газ  :PP Според това се дължи на психиката, че очакваш колата да ти стане скупен кон...а напрактика няма голяма разлика :)

Offline Gospodarq

• Напредващ
« Reply #5 on: 26-06-2009, 17:00:09 »
При такъв разход какво очакваш.....

Иначе те са така. Мойта има 4 лампички, първите 2 гаснат за около 80 километра, останалите 2 гаснат за останалите около 160...

Това с гумичките ми звучи абсурдно.... Като цяло гумата старее и се изхабява.. Няма абсолютно никаква логика с времето да оплътнява по добре...

Ходи и им кажи да ти я настроят като хората, че 28/100 харчи Верона  :#

Мога да пия и без да се забавлявам.....

• Новак
  • *
« Reply #6 on: 27-06-2009, 12:50:28 »
Не се бях замислял над възможността колата да върви заради разхода :cheezy:.Днес ще я водя за настройки и ще пиша какво е станало :h:

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
Re:"Тънък" газов инжекцион
« Reply #7 on: 15-01-2010, 09:18:53 »
Колеги да попитам и аз :)
Върл противник съм на АГУ но кризата почва да ме притиска все по силно та реших да спестя по някой лев от път,че 300-400 лева на месец почнаха да ми идват нанагорно за бензин  :depress:
Искам да попитам някой в София да е слагал наскоро АГУ къде го е сложил цена отзиви за качество и т.н.
Четох някъде из нета добри отзиви за някакъв сервиз в СБА Младост сега не мога да се сетя името му,но ако някой има впечатления оттам ...
« Last Edit: 15-01-2010, 09:20:46 by stutsi »

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #8 on: 15-01-2010, 11:30:54 »
Ами сервиза на СБА младост е добър...преди време карах един Сааб 9000 с заводска АГУ....
Винаги когато имах проблем(2 пъти де) прекосявах София(понеже съм от Люлин) и ходих там
ето номер - 0888207215
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline Danny_Flirt

• Напредващ
« Reply #9 on: 05-03-2010, 05:44:46 »
Аз също съм с газов инжекцион,вече близо две години и съм страшно доволен.Никакви проблени исклучвам смяната на оплатнение на изпарителя и някакъв датчик.Всичко си е ток и жица.За разхода не искам и да говоря.Разликата е огромна значи правил съм експермент.Сипвам 10лв. бензин и следобяд пак зареждам,сипвам 10лв.газ два три дни се возя,без ограничение в скоростта или начина ми на каране.на газ ми харчи 9/100 при положение че съм пускал климатика от време на време.А вървежа е една идея по надулу в оскорението от 0-40,но от друга страна може и да си въобразявам понеже си литка на Газ екстра.Моят съвет е ако някой има възможност да си сложи газов инжекцион да го направи,няма да съжалява.А разликата в джоба ще се осети още на първият месец да не казвам седмица.Аз моят си го сложих в един сервиз на околовръстното малко след Фолксваген.Хората си разбират от работата има техника и всичко,което е необходимо.Останах много доволен.Водил съм приятели и досега рекламаций не е имало.Но да не правя реклама повече всичко е въпрос на избор и лично мнение.

Човека се казва Мишо - 0897876587

Забравих да спомена,че всичко е на LOVATO,само компютъра ми е на Power Jet  Цялата процедура тогава ми излезна 1300лв. с труда :h:
« Last Edit: 05-03-2010, 11:59:42 by caesar »
Ерекцията,не се брои за личностно израстване :)

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #10 on: 18-03-2010, 19:46:08 »
От днес и аз сложих газ :( ,кофти ама няма начин...
Бардолини е уредбата и съм приятно изненадан от това как се държи.в вървенето не била толкова голяма разликата колкото аз си мислех,даже е минимална
ще покарам пък ще видим

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #11 on: 18-03-2010, 21:37:19 »
Еми айде честито, и дано да нямаш проблеми занапред :)

Offline Danny_Flirt

• Напредващ
« Reply #12 on: 19-03-2010, 00:47:43 »
Честито,лека и безаварийно каране.Разликата найстина не е голяма,предобеждението е по.
Ерекцията,не се брои за личностно израстване :)

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #13 on: 05-08-2010, 14:22:20 »
Искам да питам някой който е наясно с газовия инжекцион.Понеже нещо ми похарчва повече от колкото трябва,ходих да го настройват няколко пъти,та сега стигнаха до заключение ,че свещите ми били за смяна....Прекъсвала колата ,а аз не усещам прекъсване и на бензин си ми харчи нормално,набира си повече от добре и на газ и на бензин.
Дали може от свещите да се дигне разхода или нещо ме пускат по пързалката.Доколкото знам моите свещи са на 15-20 000 километра някъде това много ли е ?
Аз лесно ще ги сменя ,но ако са си наред и пак харчи после защо да се набутвам пари за свещи
« Last Edit: 05-08-2010, 14:23:31 by stutsi »

Offline jdru

• Напредващ
« Reply #14 on: 05-08-2010, 19:41:58 »
Колко ти харчи? И аз съм с газ.инжекцион харчи 12-13км. газ градско без климатика (с климатика около 14). Ако си с обикн. свещи, а не нещо по-така иридиум,платинум и т.н. то е нормално по-начестичко да ги сменяш. Всичко е индивидуално де, но на 20.000-25.000км е нормално да се сменят, поне аз така знам...  :)

Offline WARLOCK

• Загряващ
  • **
  • Coupe 1.6 RD1
    • Блог за уеб дизайн и SEO
« Reply #15 on: 06-08-2010, 10:27:11 »
Искам да питам някой който е наясно с газовия инжекцион.Понеже нещо ми похарчва повече от колкото трябва,ходих да го настройват няколко пъти,та сега стигнаха до заключение ,че свещите ми били за смяна....Прекъсвала колата ,а аз не усещам прекъсване и на бензин си ми харчи нормално,набира си повече от добре и на газ и на бензин.
Дали може от свещите да се дигне разхода или нещо ме пускат по пързалката.Доколкото знам моите свещи са на 15-20 000 километра някъде това много ли е ?
Аз лесно ще ги сменя ,но ако са си наред и пак харчи после защо да се набутвам пари за свещи

Колега, да не се правя на разбирач, щото газова още не съм сложил, но поразпитах от любопитство и получих следната информация:

- за газ свещите се сменят на 25 000, а за бензин могат да карат до към 50 000, но не е препоръчително чак толкова...
 - иридиеви или платинени свещи държат до 50 - 70 хилки
 - разхода може да ти се вдигне от замърсен въздушен филтър (за газ), та му хвърли едно око, че в квито прахоляци караме

Дано съм бил полезен, пък като се престраша и аз (финансово) да сложа АГУ ще обменяме опит  :h:
Който твърди, че купето не върви, значи не може да го кара!