Колеги аз съм чувал, че през 10 години се ходи в специализиран сервиз да се сменят еърбеците и централата за тях дето се намира пред скоростният лост.Просто минат ли 10 години и да не са отваряни никога не е гаранция, че ще се отворят.Също така е имало случай когато не са се отворили дори и при нова кола!Също така ако не си с колан не се отварят, защото представи си при удара ако си без колан да те притиска към седалката и като те шибне в главата бега ще ти я запрати на задната седалка.За това е направено като си с колан да се отварят, защото иначе тялото отива напред и като те срещне възглавницата и ще ти счупи врата!Така поне съм чел в доста форуми и така са писали потребителите.
...на моята приятелка й е направило впечатление, че след удара прозорците автоматично започнали да се свалят.
Колега на повечето коли имат тази функция при удар за да излезеш по-лесно от колата или ако се запали недай си боже!Аз преди купето имах Брава и на Фиатите при удар падаха стъклата.В смисъл при удар рязко падат надолу за да можеш да излезеш ако е по-сериозен удара и ако не може да се отвори вратата.Малко се отклоних от темата, за което се извинявам

.