Author Topic: Проблем с тоците на RD 1  (Read 842 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline RD CoupeTopic starter

• Новак
  • *
Проблем с тоците на RD 1
« on: 26-01-2010, 00:13:56 »
Така проблема е че ми свети лампата на акумулатора по точно премигва а преди две седмици алтернатора се счупи смених му диодния блок и релето всичко беше ОК докато не почна това премигване . Иначе алтернатора си зарежда перфектно и нямам идея от каде е проблема Та въпроса ми е ако на някои му се е случвало такова нещо да ме посъветва какво да направя  става въпрос за купе рд 1   98г  :sorry:  :depress:

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
Re:Проблем с тоците на RD 1
« Reply #1 on: 26-01-2010, 05:21:39 »
Да не ти е хлабав ремъка?

Offline Spaidy

• Пристрастен
« Reply #2 on: 26-01-2010, 10:26:08 »
И аз казвам, че е ремъка. Когато запалиш колата и е още студена усеща ли се един тих виещ шум?
На никой не правя евала!!! ;)

Offline RD CoupeTopic starter

• Новак
  • *
« Reply #3 on: 26-01-2010, 17:57:29 »
добре но не е и ремъка нещо др да се сещате  :whatever:

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #4 on: 26-01-2010, 18:55:27 »
Прошери масата дали е закачена добре,абе и плюса провери
Другото вече е кофти некачествен ремонт

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #5 on: 28-07-2010, 21:05:35 »
Абе хора , да попитам от какво може да е постоянното премигване на уред по таблото ... ?!?! Смених си крушките по цялото табло със диоди и съответно със съпротивления .. Колата нямаше такива странни неща цели 3-4 месеца , след това започна да премигва Еър Бег-ът .. след 2 месеца сега в момента ми премигва лампичката за горивото .. Малко преди това пък като си отворя вратата и индикатора за отворени врати премигваше ... От какво могат да са тези неща ? Знам че диод не гори , но и не са се откачили за да не светят .. светят си но просто премигат и се сменят от време на време различните лампички на различните уреди ...  :confused:  :whatever:

Offline IRIZAR

• Напредващ
« Reply #6 on: 29-07-2010, 12:43:27 »
какви съпротивления си сложил? трябва да са на 10 к а дори можеш и да се подсигуриш с 12 к то зависи и от работният ток на светодиодите...но трябва да знаеш че са и много чуствителни... по някога се случва диод да засвети и от индуцирано напрежение по кабелите, макар че при постоянно напрежение 12 волта не би трябвало... можеш да замериш какво е напрежението преди съпротивлението в момен в които премигва.....защото не знам какви са самите датчици по колата, но мисля че повечето са полупроводникови елементи и контакти....и за светодиода е необходимо изключително слаб ток за да светне, за разлика от лампи4ките с нажежаема нишка, при което ти препоръчвам да пробваш да замениш този които най много премигва с нормална лампичка....и виш тогава как ще е

Offline kalokasa

• Пристрастен
  • User is on moderator watch listWatched
« Reply #7 on: 29-07-2010, 15:13:34 »
може конпа на колата да се лъже нещо и да пуска светлините ас имах подобен проблем и като му изчистихме грешките се оправи  ;)

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #8 on: 29-07-2010, 19:36:14 »
Ами мерси за всеобхватния отговор колега ИРИЗАР .. съпротивленията са на четрърт Ом .. а диодите са със малката плоска глава .. 1000 мили кандела ги водят .. други пък ги водят 16000 миликандела .. незнам кое от 2-те е вярно , но със сигурност са качествени . Може някъде да се е разпоило съпротивление и от това така да премигват .. Странно но само на 2-3 уреда се получава така .. А колкото до грешките в компа .. такива няма ! Ходих още като започна да ми премигва Еър Бег-ът .. и ми казаха че съм имал 1 грешка поради слаб ток от акомулатора.. махнаха я и пак си мигаше .. човекът каза че може би това се получава от самият диод които долавя от някъде слаб ток по веригата и мига паразитно .. тъй като честотата на тока се променя и улавя някакви си вълни там и затова премигва .. Бе де да знам ама не е приятно !  :omg:

Offline viper70

• Напредващ
« Reply #9 on: 30-07-2010, 16:55:42 »
то на четвърт ом тея диоди шяха да изгорят 1 секунда след като ги запалиш с съшият успех можеше да не слагаш и съпротивление

Offline IRIZAR

• Напредващ
« Reply #10 on: 01-08-2010, 21:06:16 »
да така е на четвърт ом просто не знам как въобще премигват....а не са изгоряли до сега..... а за вероятноста за студена спойка би трябвало да премигват тогава когато по принцип се налага да засвети самата индикация,а не по всяко време когато си поиска.....и наистина пробваи да смениш съпротивленията с 10 к ома и няма да имаш пове4е проблеми

Offline viper70

• Напредващ
« Reply #11 on: 02-08-2010, 17:21:53 »
Погледни си колектора на ротора..... тоя проблем го прави най 4есто от там
 ако е износен много на места излиза изолационната втулка.. а там няма връзка с четките и почва да присветва да премигва и прочие

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #12 on: 02-08-2010, 20:13:28 »
Благодаря за саветите .. просто ми е доста натоварено в момента , инъче с удоволствие бих посетил сервиза ти viper :)

Offline viper70

• Напредващ
« Reply #13 on: 02-08-2010, 20:51:04 »
сервиза не е мой аз съм един прост автомонтьор  :)

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #14 on: 02-08-2010, 23:43:09 »
Тогава ще държа "простия монтьор" да ми обслужи автомобила :)