Author Topic: Ужасен разход  (Read 1707 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline don_gepiTopic starter

• Новак
  • *
Отг:Ужасен разход
« Reply #20 on: 10-08-2009, 18:41:40 »
Понеже колата ми в момента е в сервиз заради катастрофата и докато я опражят им казах да погледнат и този проблем.. За 2 дни не успяха да открият нищо. Казах им за въпросната платка/датчик и ме гледаха като индианец пишешта машина... казаха че за такова нещо не знаят. Така че искам ако е възможно тези които са имали същия проблем да ме насочат какво да им кажа да търсят.

Слята публикация: 12-08-2009, 22:54:41
Отговора на въпроса ми е задръстен дебитомер и дроздова клапа :)
« Last Edit: 12-08-2009, 22:54:41 by don_gepi »

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #21 on: 13-08-2009, 00:07:25 »
А какво значи задръстен дебитомер? и дроздова клапа...? :whatever:
Ако може повече инфо да го имаме впредвид, че от време на време някой се оплаква от висок разход...

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #22 on: 13-08-2009, 10:53:43 »
Най- вероятно буклуци по MAP- датчика на дебитомера, а дроздова клапа сигурно е дроселова клапа, която е на входа на всмукателния колектор.
Nobody's perfect i'm Nobody

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #23 on: 13-08-2009, 11:03:03 »
И аз достигнах до подобен извод, но все пак искам да уточним :hater:

Offline hyundai3016

• Пристрастен
  • Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....
« Reply #24 on: 13-08-2009, 11:14:00 »
Абе колеги какво да ви кажа,когато се наложи да отида в сервиза,проблема ми беше ужасен разход,20лв-40км,супер високи обороти,купе пълно с полуизгорели газове....и дори гаснене на ниски обороти,смомням си даже,че на кръстовищата спирах с ръчна за да мога да форсирам двигателя на свободна,за да не ми изгасне колата....отидох в сервиза като се съмнявах че ламбдата ми е отишла...оставих я за два дни и когато отидох да си я взимам...пича който се е занимавал е нея ми каза точно така....
   -Сменихме ламбдата,но проблема не се отстрани,после пак си я сложихме старата и остановихме със зор че проблема идвал някъде в електрониката...сменили някъква ПЛАТКА/изгоряла/...-/на което аз опулих очи/,и сега всичко било наред....цитирам ви думите му дословно...незнам дали проблема в действителност е била тази мистична платка или по скоро датчик,но сега като се замисля нищо чудно пича да се е опитал да ме успокои с по елементарно обяснение,и да ме отпрати по живо по здраво...но,ви обещавам да намеря документа в който е описано какво са сменили и да ви го покажа...
« Last Edit: 13-08-2009, 11:15:54 by hyundai3016 »
Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #25 on: 13-08-2009, 12:16:02 »
МАР не е датчик на дебитомера ;) МАР = maximum air pressure, т.е. един датчик който измерва постъпилото налягане от въздух. Дебитомера също е вид датчик който обаче измерва постъпилото в всмукателния колектор обем от газ (MAF = maxumum air flow). Често се бърка МАР и MAF два различни датчика са. Дебитомера може да се задръсти... евнтуално ако някой е карал без въздушен филтър или със скапан такъв известно време, а тази мистична платка явно е прост датчик Силве :cheezy:. Един съвет, като си палащате в сервиза и ви дадат фактурата или там каквото е, искайте си частите !!! Нямата право да не ви ги дадат, обикновено бягат с номера "Ми ний ги фърлихми", така че предварително си направете уговорка.
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #26 on: 13-08-2009, 14:31:18 »
Приятелю говориш за едно и също нещо  :) Просто означението е различно при различните производители При немските марки е MAP при японските MAF(или нещо такова беше)  ;) , но както и да е и двете мерят въздух постъпващ в мотора следствие на което нужното количество гориво се подава от дюзите , но и ламбда сондата участва в същите измервание така , че едно от трите да не работи ще има проблем.В повечето случаи при не работеща ламбда мотора минава на авариен режим и дори не свети чек лампата.За да се разбере дали работи си има специален уред с диагностика не става.

ПС горе изписаното е за автомобили с една ламбда сонда.При 2 сонди е малко по различно.
Nobody's perfect i'm Nobody

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #27 on: 13-08-2009, 14:42:41 »
 :cheezy: :cheezy: :cheezy: Прав си че и двете мерят постъпилия въздух, само че единия измерва неговото количество (дебит), а другия налягането на въздуха. Прочети за турбинираните мотори и ще си обесниш разликата, функциите и приложението на двата.
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)